Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Op pad in de 4 dorpen van Lille tijdens Dag van de Trage Weg

Dit weekend is het Dag van de Trage Weg. In gemeente Lille kan je maar liefst deelnemen aan vier verschillende wandelingen. Voor jong en oud is er een leuk aanbod. De gemeente huldigt dit weekend ook twee nieuwe trage wegen in.

Luc De Backer, schepen van Toerisme : “Trage wegen zijn wegeltjes, paden of verbindingen die in de eerste plaats bedoeld zijn voor wandelaars en fietsers. Deze wegen hebben niet alleen recreatief een belangrijke functie te vervullen, maar zijn ook een veilig alternatief voor zwakke weggebruikers zoals bijvoorbeeld schoolgaande jeugd.

Onze gemeente telt veel prachtige trage wegen. In 2021 stelden we samen met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en een 30-tal geëngageerde inwoners een trage wegenactieplan op. Zo gaven we vorig jaar met Dag van de Trage Weg 16 trage wegen in onze gemeente een officiële naam.

Dit jaar realiseerden we twee nieuwe verbindingen, eentje tussen Kleinveld en de Kerkstraat en eentje tussen Kerkstraat en Balsakker. Beide wegen zijn aan elkaar geknoopt, wat zorgt voor een mooie en veilige verbinding. Dit weekend huldigen we de twee trage wegen officieel in en onthullen we hun namen. Benieuwd? Wandel met ons mee.”

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober kan je in gemeente Lille deelnemen aan vier verschillende wandelingen langs de trage wegen.

Je kan met een gids wandelen in Gierle of Wechelderzande, of deelnemen aan een zondagse wandeling in Lille en Poederlee. Bij deze laatste wandeling leer je de twee nieuwe trage wegen kennen. Voor de allerkleinsten organiseren we zaterdag een charretten- en trottinetten-wandeling in dorp Lille. Dit is een step-, loopfiets- en buggyproof wandeling voor gezinnen met jonge kinderen. Onderweg kunnen de kinderen deelnemen aan een leuke zoektocht”.

Het volledige programma van Dag van de Trage Weg in Lille ontdek je via www.lille.be/dag-van-de-trage-weg-2023. Voor de gegidste wandelingen vraagt de gemeente in te schrijven via de dienst toerisme (toerisme@lille.be - 014 70 29 03). Voor de andere twee wandelingen hoef je niet in te schrijven.

Deel dit artikel